Μένω σπίτι αλλά πάντα με ΑΣΚΗΣΗ!!... ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΑΣ

(0 votes)

Από το προπονητή της κολύμβησης Θανάση οικονομίδη..και της Γυμναστικής Νίκο Λαζαρακοπουλο..

Τώρα που ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ κλείνουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια και περιορίζονται δραστικά ή και σταματούν οι αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, τα παιδιά μας θα κάθονται στο σπίτι.

Και θα θέλουν να βγαίνουν έξω να παίζουν.

Και θα παραπονιούνται.

Και θα γκρινιάζουν.

Και θα θέλουν και πολλούς φίλους στο σπίτι.

Καθήκον μας είναι να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι δεν είμαστε σε διακοπές. Είμαστε σε φάση διαχείρισης μιας κρίσης.

Που θα την περάσουμε και θα την νικήσουμε με υπομονή και ψυχραιμία.

Αυτοσχεδιασμοί απαγορεύονται. Τζάμπα μαγκιές απαγορεύονται. Ακούμε τους ειδικούς και πορευόμαστε.

Ως γονείς ας φερθούμε σαν προπονητές. Να μάθουμε στα παιδιά μας να διαχειρίζονται τις δυσκολίες με αυτοέλεγχο, με σωστή επικοινωνία, με αυτοσυγκράτηση, με ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, με σωστή προετοιμασία.

Ως γονείς ας περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας. Να διαβάσουμε μαζί τους, να συζητούμε τις απορίες τους, να καθησυχάσουμε τους οποίους φόβους τους. Να τους μάθουμε την έννοια και την αξία της ατομικής ευθύνης, το ότι δηλαδή κάθε τί που κάνουν έχει συνέπεια στον εαυτό τους και σε άλλους, να τους μάθουμε να αναγνωρίζουν και να σέβονται όσους δίνουν την ψυχή τους στις δομές υγείας και πέριξ αυτών για να προστατέψουν την υγεία μας.

Όσους είναι εκεί έξω για εμάς, παρότι έχουν και αυτοί οικογένειες όπως εμείς. Και φοβούνται αλλά παρόλα αυτά κάνουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία.

Να τους μάθουμε να δίνουν αξία σε πράγματα που σε συνθήκες κρίσης γίνονται ακόμη πιο σημαντικά και κρίσιμα. Η έννοια της πρόβλεψης, της νοικοκυροσύνης, της καθαριότητας.

Και κυρίως, να μην ξεχάσουμε να κάνουμε διαλείμματα από τις υποχρεώσεις μας για να λέμε πόσο τα αγαπάμε.

Μπόρα είναι. Θα περάσει. Αλλά κυρίως, εμείς θα την περάσουμε.

Το πώς θα την περάσουμε, συλλογικά και ατομικά θα καθορίσει και το επίπεδο της ομάδας που έχουμε ο καθένας στον μικρόκοσμό του.

Αν είναι ομάδα για Champions League ή ομάδα για τοπικό που πολύ θα της είναι κιόλας.

 

received_243694210002745.jpeg

 

Αγαπητά μου παιδιά, αθλητές κ αθλήτριες της ομάδας μας. Είμαι ο κ. Νίκος κ θέλω σας παρακαλώ πολύ να βάλετε στη καρδιά σας τα παρακάτω λόγια με τη σκέψη ότι τα ακούτε στο τέλος της προπόνησης γεμάτοι ιδρώτα κ ικανοποίηση για τη προσπάθεια.

Σε κάθε προπόνηση μαθαίνουμε...

1.Να κάνουμε στο μέγιστο τη προσπάθεια μας.

2.Να αντιμετωπίζουμε με θετικό τρόπο τις δύσκολες ασκήσεις κ με αισιοδοξία κ εμπιστοσύνη ότι μετά από προσπάθεια κ επανάληψη θα τις κατακτήσουμε.

3.Να πειθαρχούμε στις κατευθύνσεις κ εντολές των προπονητών, ακόμη κ αν είναι δύσκολες κ δεν τις καταλαβαίνουμε στην αρχή.

4.Να ξεπερνάμε όλοι μαζί κάθε πρόκληση κ να κατακτάμε τελικά τους στόχους που βάζουμε.

5.Να μην τα παρατάμε ποτέ κ κάθε φορά που δεν καταφέρνουμε κάτι να ξαναπροσπαθούμε με πιο πολύ πείσμα κ πιο πολύ προπόνηση.

6.Να ονειρεύεται ο καθένας την συμμετοχή του μέσα στον αγώνα ανάμεσα στους συναθλητές του κ τους προπονητές του.

7.Να στηρίζουμε κ να βοηθάμε τους συναθλητές, τριες μας κάθε λεπτό. Χωρίς τη συνεργασία στη προπόνηση δεν μπορούμε να βελτιωθεί κανείς. .ΣΈΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Κ ΤΑ ΌΡΙΑ ΠΟΥ ΒΆΖΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.

8.Να αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του αγώνα. Απολαμβάνω κ γεμίζω χαρά σε επιτυχία, δέχομαι τον καλύτερο, κάνω ανασκόπηση κ ψύχραιμα βάζω νέους στόχους.

ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΘΑΊΝΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΆΝΤΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΊΘΗΣΗ Κ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΕΣ ΜΟΥ Κ ΜΠΟΡΏ ΜΕ ΠΟΛΎ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΝΑ ΦΤΆΣΩ ΌΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΎΟΜΑΙ.

ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΠΑΙΔΙΆ ΠΟΥ ΜΑΘΑΊΝΟΥΜΕ ΉΡΘΕ Η ΏΡΑ ΞΑΦΝΙΚΆ ΝΑ ΤΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΠΡΆΞΗ ΌΧΙ ΣΤΟ ΤΑΠΊ ΑΛΛΆ ΣΤΗ ΖΩΉ. ΛΊΓΟ ΑΠΌΤΟΜΑ ΟΝΤΩΣ ΑΛΛΆ ΠΆΝΤΑ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΌΤΗΤΑ, ΚΑΛΆ ΠΡΟΠΟΝΗΜΕΝΟΣ Κ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΊ.

ΠΆΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΛΟΙΠΌΝ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΔΕΙΞΤΕ ΜΕ ΥΨΗΛΌ ΕΠΊΠΕΔΟ ΕΥΘΗΝΗΣ Κ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΌΣΟ ΚΑΛΟΊ ΑΘΛΗΤΕΣ Κ ΧΑΡΑΚΤΉΡΕΣ ΕΊΣΤΕ.

ΠΕΙΘΑΡΧΊΑ ΣΕ ΌΤΙ ΒΟΗΘΑ ΤΙΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΥΠΕΥΘΥΝΌΤΗΤΑ ΣΕ ΌΠΟΙΑ ΟΔΗΓΊΑ ΑΚΟΎΜΕ ΑΠΌ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΚΟΉ Κ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΣΕ ΌΤΙ ΣΑΣ ΖΗΤΆ Η ΜΑΜΆ Κ Ο ΜΠΑΜΠΆΣ.

ΜΕΓΆΛΗ ΦΡΟΝΤΊΔΑ Κ ΘΥΣΊΑ Κ ΣΥΝΤΡΟΦΙΆ ΣΤΗ ΓΙΑΓΙΆ Κ ΤΟ ΠΑΠΠΟΥ (ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ με την υπεύθυνη συμπεριφορά μου)

ΤΟ ΕΓΏ ΜΑΣ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ.. ΤΟ ΘΈΛΩ ΜΑΣ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΤΑ ΌΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΜΕ ΗΡΕΜΊΑ Κ ΧΑΜΌΓΕΛΟ.. (κ στα μαθήματα μας επαναλήψεις , κ σε πρόγραμμα δύναμης κ ασκήσεις που θα λάβετε από την ομάδα)

Δεν ΓΚΡΙΝΙΆΖΩ, ΔΕΝ ΖΗΤΆΩ ΤΊΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ.. ΠΡΟΣΠΑΘΏ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΩ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΟΜΆΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΆ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΆΛΙ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΣΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΏ ΣΤΑ ΜΆΤΙΑ Κ ΘΑ ΒΛΈΠΩ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗ Κ ΤΗ ΧΑΡΆ ΌΤΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΛΩΣ Κ ΝΙΚΉΣΑΜΕ!!

Κ ΘΑ ΟΡΜΗΞΟΥΜΕ ΓΕΜΆΤΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΉΜΑΤΑ ΑΠΌ ΌΤΙ ΞΕΠΕΡΆΣΑΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΩΡΑΊΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΆ, ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΘΑ ΠΆΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΊ ΜΕ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΊΘΗΣΗ Κ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.

Κάνατε όπως πάντα το καθήκον σας κ βοηθήσατε τους γονείς, την οικογένεια, τους φίλους σας... Κ τελικά την ομάδα σας, το σχολείο σας, τους συνανθρώπους σας, κ τελικά τον εαυτό σας!!..

ΟΠΩΣ ΓΊΝΕΤΑΙ Κ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.

ΌΣΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ Κ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΝΑ ΔΩ ΣΤΗ ΠΡΏΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ Κ ΩΡΑΊΑ ΜΗΝΎΜΑΤΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΆ ΧΡΏΜΑΤΑ ΜΕ ΘΈΜΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. (ΣΤΕΊΛΤΕ Κ ΕΔΩ ΕΝΑ ΌΜΟΡΦΟ ΒΊΝΤΕΟ Ή ΜΉΝΥΜΑ ΣΑΣ) (ΘΑ ΣΤΕΊΛΟΥΜΕ Κ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ)

ΠΆΜΕ ΔΥΝΑΤΆ ΛΟΙΠΌΝ.

"ΧΩΡΙΣ ΚΌΠΟ ΤΊΠΟΤΑ. "

MAKE DREAMS.. NEVER GIVE UP..... ΔΏΣΕ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΚΆΘΕ ΣΤΓΜΗ ΣΟΥ!!

 

Βρίσκεστε εδώ: Home TAE-KWON-DO Γενικά - Ειδήσεις Μένω σπίτι αλλά πάντα με ΑΣΚΗΣΗ!!... ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΑΣ

Σχετικά μ' εμάς

Α.Σ. Νέα Παιδεία

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νέα Παιδεία ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό έναν αθλητικό οργανισμό που θα δώσει στα παιδιά την κατάλληλη αθλητικά παιδεία και έχει έδρα το Χαϊδάρι.

Χάρτης Ιστοτόπου