Published in TAE-KWON-DO
Tagged under
Read 27470

TAE-KWON-DO

(0 votes)

Το Tae-Kwon-Do (W.T.F.) είναι η παραδοσιακή πολεμική τέχνη της Ν. Κορέας, η οποία σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα εντυπωσιακό Ολυμπιακό Άθλημα, κι αυτό χάρη στην ύπαρξη σαφέστατων και προσεκτικά μελετημένων κανονισμών, οι οποίοι δίνουν στον αθλητή να αναπτύσσει στον αγώνα τις φυσικές του δυνάμεις στο έπακρο, χωρίς κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών, πράγμα που εγγυάται πολύχρονη αθλητική καριέρα.

Παράλληλα το κάνουν εύκολα διαιτητεύσιμο και συμβάλλουν στη δημιουργία όμορφου θεάματος για τους θεατές.

Το Tae-Kwon-Do (W.T.F.) άθλημα που αναπτύσσει σε πολύ μεγάλο βαθμό όλες τις ικανότητες του αθλητή (δύναμη, ταχύτητα, αντοχή, ευκινησία, ευλυγισία, επιδεξιότητα) ενώ παράλληλα βοηθάει στη σωστή διάπλαση του χαρακτήρα του, καθώς και στη ψυχοπνευματική του υγεία και ισορροπία, αναπτύσσοντας την αυτοπεποίθηση, την πειθαρχία, την ευγένεια και το σεβασμό προς τον συναθλητή/συνάνθρωπο.

Σοβαρά κίνητρα για την ενασχόληση με το αγωνιστικό Tae-Kwon-Do (W.T.F.) αποτελούν η φοίτηση σε Αθλητικά σχολεία, η εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Γυμναστική Ακαδημία) καθώς και σε άλλες Ανώτατες Σχολές (μόρια για τις Πανελλαδικές εξετάσεις) η παροχή ειδικών αμοιβών (μηνιαίως μισθός και πριν) σε διακριθέντες Πρωταθλητές και μέλη της Εθνικής Ομάδας, διευκολύνσεις κατά τη στρατιωτική θητεία των αθλητών, κατάταξη στα σώματα ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική) για τους Πρωταθλητές αλλά και ανεκτίμητες εμπειρίες από ταξίδια στο εξωτερικό.

Η σχολή μας καλλιεργεί το Αγωνιστικό Tae-Kwon-Do (W.T.F.) χωρίς όμως να βγάζει σε δεύτερη μοίρα τα στοιχεία της πολεμικής τέχνης του Tae-Kwon-Do, που συνιστούν ένα πλήρες σύστημα Αυτοάμυνας, ικανό να βοηθήσει κάθε ασκούμενο στην καθημερινή του ζωή.

Το μικρό παιδί ξεκινώντας το ταξίδι του στον κόσμο του Tae-Kwon-Do, θα γνωρίσει την πειθαρχία και τον σεβασμό προς τον εαυτό του και τους συνομήλικους του, θα γυμνάσει το σώμα και το πνεύμα του. Ο δρόμος θα είναι σκληρός και επίπονος αλλά τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο. Η απόκτηση μαύρης ζώνης (που δίνει την δυνατότητα στον μαθητή να γίνει δάσκαλος) μετά από 4,5 - 5 χρόνια εξάσκησης είναι μόνο η αρχή. Οι εμπειρίες και οι φιλίες που θα αποκτηθούν μέσα σε αυτό το διάστημα θα είναι εφόδια για μια ζωή.

Επικρατεί η αντίληψη (στους γονείς κυρίως) ότι το Tae-Kwon-Do είναι ένα σκληρό άθλημα, βάρβαρο και ότι όποιος ασχοληθεί με αυτό αφού (φάει πολύ ξύλο) στην αρχή, κατόπιν γίνεται βίαιος και εριστικός. Τίποτα δεν είναι πιο αναληθές από αυτό. Σε ασφαλή αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, ο κίνδυνος τραυματισμών είναι σαφώς μεγαλύτερος από ότι στο Tae-Kwon-Do, που τα μέτρα προφύλαξης είναι κάτι παραπάνω από επαρκή. Όσο τώρα για την επιθετικότητα αυτή τιθασεύετε μέσα στο χώρο του Γυμναστηρίου και δεν βγαίνει έξω από αυτό.

Επίσης το Tae-Kwon-Do δεν είναι ένα άθλημα μόνο για αγόρια. Τα κορίτσια τα οποία προπονούνται σε συλλόγους στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά, αναλογικά με το συνολικό αριθμό των αθλούμενων και η πρόοδος τους θεαματική. ήδη το Tae-Kwon-Do καμαρώνει για τις Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές Πρωταθλήτριες που το κοσμούν.

Το Tae-Kwon-Do δεν μειώνει την θηλυκότητα ενός κοριτσιού, ενώ στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θεωρείται επιβεβλημένη η ανάγκη να γνωρίζει μια κοπέλα πως να προστατεύσει τον εαυτό της.

Σας καλούμε λοιπόν να δώσετε την δυνατότητα στα παιδιά σας να γνωρίσουν από κοντά το Tae-Kwon-Do και να ωφεληθούν από αυτά που απλόχερα θα τους προσφέρει.

More in this category: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ »

Σχετικά μ' εμάς

Α.Σ. Νέα Παιδεία

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νέα Παιδεία ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό έναν αθλητικό οργανισμό που θα δώσει στα παιδιά την κατάλληλη αθλητικά παιδεία και έχει έδρα το Χαϊδάρι.

Χάρτης Ιστοτόπου