"Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ".

(0 votes)

           Υπάρχουν διάφορες αεροβικές ασκήσεις που βοηθούν τα παιδιά να χτίσουν το σώμα τους σωστά, προλαμβάνουν την παχυσαρκία και το σπουδαιότερο μέσα από τον αθλητισμό. Το πιο σημαντικό άθλημα στην κατεύθυνση της πρόληψης της υγείας και του σωστού σωματότυπου είναι η αεροβική γυμναστική.

           Και αυτό γιατί οι αεροβικές ασκήσεις και η χορευτική αεροβική γυμναστική προσφέρει στο παιδί βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη. Δυναμώνει τους μύες και τα οστά του παιδιού, δίνει αντοχή και ευλυγισία. Βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων. Βελτιώνει την αντοχή και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού. Προκαλεί ευεξία και ευφορία, λόγω εκκρίσεων νευροορμονών όπως είναι οι ενδορφίνες. Εκτός από την ανάπτυξη των μυών το παιδί μαθαίνει να αγωνίζεται και να συντονίζεται ομαδικά και πειθαρχικά.

           Η πειθαρχία στις εντολές του γυμναστή κάνει το παιδί υπάκουο και πειθαρχημένο. Η οξυγόνωση του εγκεφάλου βοηθά να μελετήσει καλύτερα και να αφομειώσει τα μαθήματά του σε πολύ λιγότερο χρόνο από ότι αν δεν έκανε αεροβική γυμναστική. Ακόμη λόγω της οξυγόνωσης των μυών (ενέργεια από τις λιπαποθήκες) ξοδεύεται επίσης το περιττό λίπος. βελτιώνεται η λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων και αυξάνεται η αιμάτωση του δέρματος. Τέλος η έντονη εφίδρωση και η υπεραιμία του δέρματος κάνει πολύ καλό στην αντιμετώπιση της ακμής.

           Τα παιδαγωγικά και αγωνιστικά οφέλη της αεροβικής γυμναστικής είναι πολυποίκιλα και συμβαδίζουν με τις αξίες και τα ιδανικά που συνοδεύει όλη την κουλτούρα της φυσικής αγωγής για όσους έχουν ανακαλύψει εμπειρικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Αεροβική Γενικά - Ειδήσεις "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ".

Σχετικά μ' εμάς

Α.Σ. Νέα Παιδεία

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νέα Παιδεία ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό έναν αθλητικό οργανισμό που θα δώσει στα παιδιά την κατάλληλη αθλητικά παιδεία και έχει έδρα το Χαϊδάρι.

Χάρτης Ιστοτόπου