Γενικά - Ειδήσεις

Το TAE KWON DO είναι μια Κορεάτικη πολεμική τέχνη αυτοάμυνας της οποίας οι τεχνικές εφαρμόζονται με τα πόδια (Tae), με τα χέρια (Kwon) και με την πνευματική, την ηθική και ψυχική δύναμη του ανθρώπου (Do). Στο Tae Kwon Do δεν προπονεί και βελτιώνει κανείς μόνο τη γενική φυσική του κατάσταση, όπως το μυοσκελετικό και καρδιοαναπνευστικό του σύστημα, αλλά και την ψυχική και πνευματική του υγεία. Γενικότερα, η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη βοηθάει το πνεύμα, εμπνέει σεβασμό, ευγένεια, μετριοφροσύνη και αυτοκυριαρχία, προάγει τον συγχρονισμό, την συγκέντρωση και την αντίδραση, όπως επίσης την υπομονή και την επιμονή, στοιχεία τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την ψυχική υγεία και την υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου.

"ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ
ΧΟΡΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΧΑΝΕΣΑΙ".

Μ. ΜΠΑΡΙΣΝΙΚΟΦ

 Είναι μια κορεατική τέχνη αυτοάμυνας και μάχης με γρήγορη και θεαματική δράση, όπου τα περισσότερα χτυπήματα γίνονται με τα πόδια.

Διατήρηση σωματικού βάρους - σωματική ανάπτυξη, πνευματική ανάπτυξη, κοινωνικότητα, παιχνίδι, πειθαρχία, ψυχικά χαρίσματα, αυτοάμυνα, ενίσχυση αυτοπεποίθησης.   

Με μεγάλη επιτυχία οι αθλητές - τριες του Α.Σ. ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ δούλεψαν με τους προπονητές τους μια εβδομάδα με διπλές και τριπλές προπονήσεις, φυσική κατάσταση, δύναμη, αντοχή στην ταχύτητα και στην αερόβια άσκηση, ασκήσεις στο νερό, στίβο και ταχύτητας. Φυσικά και πολύ ψυχαγωγία στον υπέροχο χώρο του Ranch.

Κάθε Πέμπτη 7-8 μ.μ., 8-9 μ.μ. και Σάββατο 10-12 π.μ. υπάρχουν extra ειδικές προπονήσεις για όλα τα τμήματα με αντικείμενο ειδικά την καλύτερη προετοιμασία αγωνιστικά και ψυχολογικά των εξετάσεων cup και dan (αυτοάμυνα, τεχνικές, σκιαμαχίες, σπάσιμο ξύλων, θεωρία). Ίσως σε κανένα άλλο αθλητικό σωματείο να μην δίνονται τόσες extra προπονήσεις γι' αυτό τον σκοπό. Δείτε το treiler από την εκδήλωση - γιορτή των 19 χρόνων του TAE KWON DO του Α.Σ. ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Βρίσκεστε εδώ: Home Γενικά - Ειδήσεις