Published in Γενικά - Ειδήσεις
Tagged under
Read 1905

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ : ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

(0 votes)

Είναι κάποιος που αμφιβάλει ότι η Γυμναστική είναι (για πολλούς τουλάχιστον ρομαντικούς υποστηρικτές του) η ωραιότερη ενασχόληση στα πλαίσια του ερασιτεχνικό αθλητισμού; Πώς να μην είναι άλλωστε; Προσφέρει τα πάντα. Υγεία, συγκινήσεις, τέλεια κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση ζωής την οποία μόνον όποιος την βιώνει μπορεί να την κατανοήσει ως τέτοια.

Η γυμναστική αν και ατομικό άθλημα, εντούτοις δίνει την ευκαιρία για κατανόηση της ομαδικής εργασίας και του αληθινού φίλαθλου πνεύματος. Επειδή ως άθλημα απαιτεί δυσκολία στην εφαρμογή του, ο χρόνος εκμάθησης των ασκήσεων είναι μακροχρόνιος όταν συγκρίνεται με άλλα αθλήματα. Η μεγάλη αυτή χρονική περίοδος που απαιτεί ο προγραμματισμός για την επιτυχία των κυριότερων θεμελιωδών δεξιοτήτων απαιτεί την υπομονή, την αφοσίωση και την επιμονή.

Ένα είναι σίγουρο. Η ενασχόληση με τη γυμναστική αφήνει πάντα κέρδος είτε ο/η αθλητής/τρια κατακτά μετάλλια σε αγώνες και διοργανώσεις είτε όχι. Η γυμναστική βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν να εργάζονται σκληρά για στόχους που χρειάζονται πολλά χρόνια για να επιτευχθούν.

Μέσω μιας εποικοδομητικής και αμφίδρομης σχέσης με τον προπονητή, αναπτύσσεται στον/ην αθλητής/τρια το κύριο εφόδιο και «όπλο» επιβίωσης σήμερα για τη κοινωνία μας το οποίο λέγεται ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. Ναι μεν στη γυμναστική υπάρχουν "στόχοι" αλλά ο "σκοπός" ενασχόλησης με αυτό το υπέροχο άθλημα είναι είναι αλλού και αυτός βρίσκεται κάπου μέσα στη διαδρομή ή είναι όλη η διαδρομή...

Βρίσκεστε εδώ: Home Ρυθμική-Ενόργανη Γενικά - Ειδήσεις ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ : ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Σχετικά μ' εμάς

Α.Σ. Νέα Παιδεία

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νέα Παιδεία ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό έναν αθλητικό οργανισμό που θα δώσει στα παιδιά την κατάλληλη αθλητικά παιδεία και έχει έδρα το Χαϊδάρι.

Χάρτης Ιστοτόπου