Published in Γενικά - Ειδήσεις
Tagged under
Read 2388

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟΥ

(0 votes)

ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

Εφευρέθηκε το 1936 από τον Τζορτζ Νίσεν, έναν Αμερικανό καθηγητή γυμναστικής, αλλά πήρε το όνομά του από δυο Ιταλούς ακροβάτες, τους Ντούε Τραμπολίνε, που πηδούσαν μέσα στο δίχτυ ασφαλείας μετά την παράστασή τους.

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε σαν εκπαιδευτικό όργανο για τους Αμερικανούς στρατιώτες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και έγινε αθλητικό αγώνισμα το 1948, οπότε διεξήχθη το πρώτο Αμερικανικό Πρωτάθλημα.

 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τραμπολίνου δημιουργήθηκε το 1964 και τον ίδιο χρόνο διοργανώθηκε στο Λονδίνο το Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών (ατομικό και καλλιτεχνικό). Το 1976 προστέθηκαν τα αγωνίσματα του ακροβατικού και του διπλού μίνι τραμπολίνου. Η θεαματική φύση του το κατέστησε πολύ αγαπητό στους θεατές. Το τραμπολίνο έκανε την πρώτη εμφάνισή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στο Σίντνεϊ υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, στην οποία ανήκει από το 1999.

ΑΓΩΝΙΣΜΑ

Οι αθλητές εκτελούν εναέριες ασκήσεις διατηρώντας τον πλήρη έλεγχο των αναπηδήσεών τους. Τόσο στο ατομικό όσο και στο καλλιτεχνικό, οι αθλητές κάνουν 3 ασκήσεις με 10 επιδείξεις. Στο καλλιτεχνικό, 2 αθλητές κάνουν τις ίδιες επιδείξεις ταυτοχρόνως με πλήρη συντονισμό. Μια επίδειξη δεν επιτρέπεται να γίνει δυο φορές στην ίδια άσκηση. Οι 10 καλύτεροι αθλητές μετέχουν στους τελικούς. Σε όλα τα είδη τραμπολίνου (απλό, ακροβατικό και διπλό μίνι) 7 κριτές και ένας διαιτητής βαθμολογούν τους αθλητές με άριστα το 10, σύμφωνα με την ποιότητα και το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων. Πολλοί αθλητές ειδικεύονται σε ένα μόνο είδος τραμπολίνου.

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Αεροβική Γενικά - Ειδήσεις ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟΥ

Σχετικά μ' εμάς

Α.Σ. Νέα Παιδεία

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νέα Παιδεία ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό έναν αθλητικό οργανισμό που θα δώσει στα παιδιά την κατάλληλη αθλητικά παιδεία και έχει έδρα το Χαϊδάρι.

Χάρτης Ιστοτόπου